Author Topic: "Change directory to" on file tab only changes top window of smart open  (Read 1729 times)

rowbearto

  • Senior Community Member
  • Posts: 1378
  • Hero Points: 104
Hi:

Thanks very much for adding the option to the right click file tab "Change directory to ...", this is extremely useful!

When I use it, I notice that the directory changes in the upper window of the "Smart Open" tool window, but the lower window with the directory tree is not getting updated.

Can you please fix so that the lower tree will also get updated to the new directory?

Thanks,
Rob

rowbearto

  • Senior Community Member
  • Posts: 1378
  • Hero Points: 104
Re: "Change directory to" on file tab only changes top window of smart open
« Reply #1 on: September 10, 2014, 03:01:56 pm »
I found after closing and restarting SE that this issue went away.

I don't know what triggers SE to behave like this.

I will let you know if I see it again.

rowbearto

  • Senior Community Member
  • Posts: 1378
  • Hero Points: 104
Re: "Change directory to" on file tab only changes top window of smart open
« Reply #2 on: September 16, 2014, 01:37:47 pm »
I'm still experiencing this issue in beta4

rowbearto

  • Senior Community Member
  • Posts: 1378
  • Hero Points: 104
Re: "Change directory to" on file tab only changes top window of smart open
« Reply #3 on: September 17, 2014, 05:10:37 pm »
Still experiencing this issue in beta5.

It works properly when SE first starts up, but after a while the issue occurs and I can only get it to work properly by restarting SE :(

Clark

  • Moderator
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4734
  • Hero Points: 382
Re: "Change directory to" on file tab only changes top window of smart open
« Reply #4 on: September 17, 2014, 06:08:15 pm »
I'll keep trying to reproduce this. No luck yet.

rowbearto

  • Senior Community Member
  • Posts: 1378
  • Hero Points: 104
Re: "Change directory to" on file tab only changes top window of smart open
« Reply #5 on: September 21, 2014, 10:32:24 pm »
I found a way to reproduce this condition reliably.

Here is how:

1) Start Slickedit
2) In Smart Open edit box, type: c:\users\<your_username>, and press <ENTER>
3) type the first few letters of any file in this directory. There is an "ntuser.ini" file in mine, so I type just 3 letters "ntu", do not press <ENTER>
4) Now double-click on the file you were looking for. In my example, I double click on "ntuser.ini", it should open in an editor window.
5) Click on the red "X" button next to smart open edit box
6) Now in the upper smart open, click on the ".." to go to the parent directory. Notice that it does not change.

This causes the bad state to get entered and in this state, and in this case clicking on "Change Directory to:" does not change the directory in the lower window.

This state also is where I experience many other symptoms that I documented here:

http://community.slickedit.com/index.php/topic,10356.0.html