Author Topic: RC5, Windows: Column insert with noncolumn text  (Read 2724 times)

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
RC5, Windows: Column insert with noncolumn text
« on: October 15, 2014, 03:22:04 pm »
I can't tell if this has been reported already.  I don't want to go through 22 pages.  And search brings up 12 pages.  So, sorry if this is a repeat.

1. Select some text (not column select) and copy to clipboard
2. Select a column area
3. Paste

In v18, the text is inserted on every line, replacing the text that was in the column selection.
In B6, the text is inserted only on the first line, and the rest of the column selection is just deleted.

Is this a bug or is there a new option that can get me back to the v18 behavior?
« Last Edit: November 07, 2014, 03:05:13 pm by jorick »

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4035
  • Hero Points: 267
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #1 on: October 15, 2014, 03:39:46 pm »
What emulation are you using?

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #2 on: October 15, 2014, 07:41:32 pm »
Brief

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4035
  • Hero Points: 267
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #3 on: October 15, 2014, 11:06:26 pm »
I can't reproduce this. Have you disabled block insert mode? def_do_block_mode_key needs to be set to 1. Otherwise it is doing what is supposed to (nothing special).

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #4 on: October 17, 2014, 07:06:51 pm »
I haven't disabled block insert mode.  It should have carried over from v18.  Which option sets this?

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #5 on: October 17, 2014, 07:12:24 pm »
I just found the variable.  It's already set to 1.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4035
  • Hero Points: 267
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #6 on: October 17, 2014, 09:44:40 pm »
are you pasting from the menu bar or command line? I can reproduce this problem only when I run the  paste() command from the menu bar or the command line. I'm really surprised it matters where the command gets executed from.

Doesn't this work for you if you use the keyboard (Ctrl+V, Ins, Ctrl+Y for brief).

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #7 on: October 18, 2014, 02:53:01 pm »
I use Ins which is bound to brief-paste, same as Ctrl-Y.  Ctrl-V is set to paste.  Nothing works, Ctrl-V, Ctrl-Y, Ins, menu item, nor command line.  In addition, if the selection is one character wide, it will delete the selection.

I did get it to work with block-insert-text but that involved a dialog box.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4035
  • Hero Points: 267
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #8 on: October 18, 2014, 11:43:28 pm »
Executing paste from the menu, toolbar, or command line never worked (fixed in next build). I can't reproduce the key paste problem.

The new brief selection style is to delete before paste but you can change it.

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #9 on: October 30, 2014, 02:49:10 pm »
Still seeing the same thing in RC1.

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: B6, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #10 on: November 06, 2014, 07:42:07 pm »
Still there in RC4.

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
RC5, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #11 on: November 07, 2014, 03:04:29 pm »
Still seen in RC5.

This worked in v18 and now it's even worse.  Not only does the text not repeat down the column, the characters in a 1-character wide column are deleted.

Is this the new way column inserts are going to be handled?  How can I switch back to v18 mode?  If not switchable, is there a macro I can use to get v18 functionality?

I use this feature a lot.  It slows me down considerably if I have to click at the insert location and insert for every single line.  Please fix this!

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1425
  • Hero Points: 112
  • Text
Re: RC5, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #12 on: November 07, 2014, 04:00:58 pm »
Have you tried with a fresh state?
I tried to repro, and I cannot - it works as expected.

jorick

  • Senior Community Member
  • Posts: 320
  • Hero Points: 15
Re: RC5, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #13 on: November 07, 2014, 04:57:50 pm »
How do I get a fresh state?  Uninstalling doesn't clear the state.

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1425
  • Hero Points: 112
  • Text
Re: RC5, Windows: Column insert with noncolumn text
« Reply #14 on: November 07, 2014, 06:22:22 pm »
From the command line:
  vs.exe -sc my_new_config_directory


It will used the named directory for all state instead of the default one.