Author Topic: Weird behavior...  (Read 1852 times)

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1679
  • Hero Points: 160
  • Text
Weird behavior...
« on: March 21, 2016, 11:41:32 pm »
So lately, I've been thinking I'm really clumsy on the keyboard - because it seems like Slick is switching buffers on me without me asking.
I just happened to repro twice in a row, so I know that I didn't fumble-finger it.


When I hit "ctrl+c", Slick switched buffers on me instead of copying the line of data.


I had done a find in files and I was attempting to copy one of the matched lines.
I hit Ctrl+C to grab the line, but the buffer switched out from underneath me.


I don't have good repro steps, it just happens sometimes.


Anyone else seeing something like this?

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4536
  • Hero Points: 349
Re: Weird behavior...
« Reply #1 on: March 21, 2016, 11:54:58 pm »
Are you using a notebook?

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1679
  • Hero Points: 160
  • Text
Re: Weird behavior...
« Reply #2 on: March 22, 2016, 01:32:47 am »
nope - desktop

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4536
  • Hero Points: 349
Re: Weird behavior...
« Reply #3 on: March 22, 2016, 02:02:47 am »
Desktop keyboards are better. Notebook windows keyboards are often a joke. I had to ask.

Graeme

  • Senior Community Member
  • Posts: 2210
  • Hero Points: 272
Re: Weird behavior...
« Reply #4 on: March 22, 2016, 11:42:58 am »
Close slick and delete vslick.sta.
If the problem doesn't go away, export your entire config and re-import into a brand new config folder.

Dan

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2208
  • Hero Points: 115
Re: Weird behavior...
« Reply #5 on: March 22, 2016, 12:56:31 pm »
Have you checked to see if Ctrl+C accidentally got re-bound?

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1679
  • Hero Points: 160
  • Text
Re: Weird behavior...
« Reply #6 on: March 24, 2016, 12:51:09 am »
I've got a repro right now in Slick.
Ctrl=c is not remapped to anything weird.


I've got a number of buffers and two windows.
Two buffers are modified, and are displayed side-by-side.
Cursor is on the left.


  • Ctrl-tab to move to the right pane.
  • Move to line 1.
  • F3 to search for "joe". Finds "Joe"
  • F3 to search againfor "joe". Finds "jOe"
  • Ctrl-tab to move back to the left pane.
  • Ctrl-C to copy the current line
  • OOPS: The left-pane switches to the same buffer as the right. The cursor is at the start of the first match of "joe"
  • Slick does a copy: The clipboard contains the text matched for the 2nd F3. "jOe"


If I move the cursor after step 4 before switching to the left pane - thus deselecting the selected match, then the problem does not repro.


Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4536
  • Hero Points: 349
Re: Weird behavior...
« Reply #7 on: March 24, 2016, 01:25:59 am »
Reproduced. We will look into this.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4536
  • Hero Points: 349
Re: Weird behavior...
« Reply #8 on: March 24, 2016, 02:03:51 am »
Error is in clipbd.e. The or expression in use_copy_to_cursor_instead() needs to be parenthesized. Change as follows:

static boolean use_copy_to_cursor_instead() {
   if ( select_active() && (_select_type()=='LINE' || _select_type()=='CHAR')) {