Author Topic: C++/CLI tagging help  (Read 4851 times)

mnelso

  • Community Member
  • Posts: 8
  • Hero Points: 0
C++/CLI tagging help
« on: May 17, 2007, 07:28:50 pm »
I have some managed C++/CLI files in my project.  How do I get tagging to work?  I don't see any symbol information for managed types in my managed classes.

Dennis

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2207
  • Hero Points: 275
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #1 on: May 18, 2007, 03:02:52 pm »
With respect to the managed types and how they are declared / defined.

a) Is the source code part of your project or workspace?

b) if there is no source code, do you have the managed DLL's tagged?

c) if there is source code, are you using preprocessing?
    Maybe that is confusing the parser.

Open one of the source files and look at the Def's Tool Window
Are the symbols you would expect to show up there?

mnelso

  • Community Member
  • Posts: 8
  • Hero Points: 0
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #2 on: May 21, 2007, 07:49:31 pm »
It doesn't seem to matter if the source is part of my project.  I have some managed ("ref") classes that are part of my project, and I am using some of the classes from the framework.  I don't get IntelliSense (sorry, I know that isn't what your feature is called) for either one.

I added the dotnet.vtg file to the "C/C++" Tag Files list, but that didn't seem to help.

The Def's window does display what I expect for the classes defined in my project when looking at the .cpp file, when viewing the .hpp file, I don't see any member information.
« Last Edit: May 21, 2007, 07:56:55 pm by mnelso »

mnelso

  • Community Member
  • Posts: 8
  • Hero Points: 0
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #3 on: May 21, 2007, 08:47:25 pm »
It seems that part of the problem is the "ref" keyword that proceeds the "class" keyword.  If I remove this SE seems to tag the class correctly.  (However, "ref" is a vital keyword.)

If I add ref to the C++ Preprocessing list, the class is parsed correctly, but now the "^" character causes problems while displaying the member list.  Is there a way to tell SE that "^" is the CLI equivalent of "*"?
« Last Edit: May 21, 2007, 09:06:24 pm by mnelso »

Dennis

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2207
  • Hero Points: 275
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #4 on: May 22, 2007, 02:31:17 pm »
Thanks for bringing this to my attention.  I didn't realize that with VS 2005, Microsoft had added so many new keywords the managed C++ syntax and also introduced a new non-standard syntax for pointers.  What was wrong with __gc* ? (grrrrr).  This will not be a quick thing to fix, but I will file a CR so that we can address this is a future release or patch.

mnelso

  • Community Member
  • Posts: 8
  • Hero Points: 0
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #5 on: May 23, 2007, 02:27:49 pm »
Cool.  Hopefully it will be a patch.  ;)

mnelso

  • Community Member
  • Posts: 8
  • Hero Points: 0
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #6 on: July 25, 2007, 04:07:33 pm »
Is there any word on if/when this will be implemented?

ztarem

  • Junior Community Member
  • Posts: 3
  • Hero Points: 0
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #7 on: August 12, 2008, 05:36:31 am »
Still no support for C++/CLI syntax?

Dennis

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2207
  • Hero Points: 275
Re: C++/CLI tagging help
« Reply #8 on: August 20, 2008, 08:48:58 pm »
A first round of fixes for C++/CLI were put in 13.0.  Have you tried 13.0 (and rebuilt your tag files)?