Author Topic: list_buffer doesn't update  (Read 203 times)

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1679
  • Hero Points: 160
  • Text
list_buffer doesn't update
« on: November 06, 2018, 02:03:51 am »
When a loaded buffer is modified it shows in a different color in list_buffers.
When list_buffer is docked, and that file is saved, it doesn't refresh - so that file stays highlighted.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4536
  • Hero Points: 349
Re: list_buffer doesn't update
« Reply #1 on: November 06, 2018, 02:35:37 pm »
I'm only seeing a problem when using Dark theme. The "current item" never shows whether the file is modified until it's not the current item. Doesn't seem to matter whether it's docked or not.

Are you using Dark theme?

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1679
  • Hero Points: 160
  • Text
Re: list_buffer doesn't update
« Reply #2 on: November 06, 2018, 06:56:41 pm »
Well, I guess it is inconsistent, though I see it happen often enough.
Trying to repro today, it is working better than yesterday.
I'm not using dark.
I see it mostly when list buffers is docked - but typically if it isn't docked it is only open briefly, then closes.

For me the current item does update after a second or so after making a change.
Seems to un-highlight immediately on save.


Hmmm... I just reproed.
I have  20-30 files open.
I have 2 untitled buffers with text.
I modified 4 other files.
The current item is modified.
Then save-all.

The current item refreshed - unhighlighted.
The other 3 files that were modified are still highlighted.
The 2 untitled buffers remained highlighted as expected.


Now, list-buffers is in this bad state of not refreshing - even the current item when I save no longer refreshes.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4536
  • Hero Points: 349
Re: list_buffer doesn't update
« Reply #3 on: November 10, 2018, 03:42:27 pm »
Can't seem to reproduce this.

Next time you run into this problem, try reloading "files.e".

If that doesn't fix the problem, try reloading "tbfilelist.e".

If that doesn't fix the problem, put a debug say statement at the top of the function _UpdateFileListModifiedFiles()  (i.e. say("got here"); ). This function is supposed to get called to update the Files tool window.

These steps will narrow down the problem.


jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1679
  • Hero Points: 160
  • Text
Re: list_buffer doesn't update
« Reply #4 on: November 12, 2018, 09:19:02 pm »
Found it - it was due to a change I made to tbfilelist.e -- sorry about the false report.