Author Topic: B3: Main window size is wrong  (Read 2851 times)

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1960
  • Hero Points: 185
  • Text
B3: Main window size is wrong
« on: September 10, 2019, 09:07:43 pm »
When I leave Slick, it is maximized on a large monitor.
I quit and start again.

Now slick is in the top-left of the screen and only about 720x510 pixels.
It *is* in the maximized state though - so I cannot resize from the bottom-right corner.
When I drag the window it pops out of maximized state.


repro:
Run slick.
Resize main window to smallish.
Maximize.
Exit
Start again
- It starts maximized, but at the small size - weird.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 5270
  • Hero Points: 432
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #1 on: September 10, 2019, 11:55:26 pm »
Try reproducing this with a clean config.

Post your help about. I'm wonder what monitors you have.

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1960
  • Hero Points: 185
  • Text
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #2 on: September 11, 2019, 05:10:33 pm »
Does not happen with a clean config.
I just shared my config with Mike, so you can get a copy from him if interested.

Help-> About shows only 2 monitors.
I have 2 externals, plus the laptop monitor.
2 2560x1440
1 1600x900.

SlickEdit Pro 2019 (v24.0.0.4 64-bit)

Serial number: FE33710_BETA
License type: Beta License
License expiration: 2019-10-27 17:00:00
License file: C:\ProgramData\slickedit\24\slickedit.lic

Build Date: September 4, 2019
Emulation: Visual C++ 6

OS: Windows 10 x64
OS Version: 10.00.0 
Memory: 57% Load, 9395MB/16222MB Physical, 10299MB/17222MB Page File, 4747MB/134217727MB Virtual
Shell Information: C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /q
Screen Size: 2560 x 1400, 2560 x 1440

Project Type: (Other)
Language: .cs (C#)
Encoding: Automatic

Installation Directory: C:\Program Files\SlickEdit Pro 24.0.0 Beta3\ (non-removable drive,NTFS,83880MB free)
Configuration Directory: C:\Users\jporkka\Documents\Slickedit3\24.0.0\ (non-removable drive,NTFS,83880MB free)
Spill File: C:\Users\jporkka\AppData\Local\Temp\$slk.18700 (non-removable drive,NTFS,83880MB free)



Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 5270
  • Hero Points: 432
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #3 on: September 11, 2019, 05:30:38 pm »
If only two monitors are displayed, that's not good. So far, when this has happened, we have not been able to reproduce it. This is the first one I've seen on Windows. Maybe this is more likely to happen on specific laptops with certain external monitors attached.

Try moving your vrestore.slk out of the way and starting SlickEdit.

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1960
  • Hero Points: 185
  • Text
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #4 on: September 11, 2019, 06:17:36 pm »
I get the same thing with a clean configuration -- just 2 monitors listed.
Actually -- the above was a clean configuration
    Configuration Directory: C:\Users\jporkka\Documents\Slickedit3\24.0.0
But I get the same with my old very dirty configuration.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 5270
  • Hero Points: 432
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #5 on: September 11, 2019, 07:07:56 pm »
Moving your vrestore.slk out of the way won’t fix the monitors but may fix the autorestore issue

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 5270
  • Hero Points: 432
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #6 on: September 12, 2019, 02:12:01 am »
If Windows 10 has a visual arrangement dialog, posting a picture of that might be very helpful. With that, we might be able to figure why we can't find all your monitors.
« Last Edit: September 12, 2019, 12:13:33 pm by Clark »

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 5270
  • Hero Points: 432
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #7 on: September 12, 2019, 09:45:44 pm »
Attached is a program I've written a small program to list your monitors. Please run it from a Terminal and post the output.

Thanks

jporkkahtc

  • Senior Community Member
  • Posts: 1960
  • Hero Points: 185
  • Text
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #8 on: September 12, 2019, 10:52:17 pm »
Montior rect: x=-2560 y=1 width=2560 height=1440
Montior rect: x=0 y=0 width=2560 height=1440
Montior rect: x=548 y=1440 width=1600 height=900

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 5270
  • Hero Points: 432
Re: B3: Main window size is wrong
« Reply #9 on: September 13, 2019, 05:45:46 pm »
Very helpful. Thanks. All your monitors should be detected for beta 4. I'm not sure if this will fix the auto-restore problem though.