Author Topic: Alias pop-u... oh, it's gone  (Read 248 times)

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Alias pop-u... oh, it's gone
« on: November 07, 2019, 09:37:46 pm »
I have a couple of C aliases that used to pop up when I typed in the first few characters. Now, the list of them pops up just fine, but disappears again before I can do anything. Previously the list would stay there until I either picked from the list or typed a non-alias character.

Had a look in config to see if there is a timer I can adjust, but couldn't spot anything.

V24, hotfix 3.

Edit: maybe related to https://community.slickedit.com/index.php/topic,17296.0.html
« Last Edit: November 07, 2019, 09:39:20 pm by dunkers »

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4922
  • Hero Points: 402
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #1 on: November 07, 2019, 10:04:15 pm »
Please post your user.cfg.xml

Also, what are you typing?

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #2 on: November 07, 2019, 10:20:00 pm »
Can I send it via PM? Could be stuff in there I don't want broadcast on the interwebs.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4922
  • Hero Points: 402
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #3 on: November 07, 2019, 10:24:17 pm »
If you close your workspace, are you still able to reproduce this? Because if you can't, it won't help for me to get your user.cfg.xml.

For some reason no one can PM me. You should be able to PM someone else though. We can figure that out after the above question is answered.

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #4 on: November 07, 2019, 10:36:31 pm »
I closed SE, used a different workspace and project, different alias. Same issue: shows for 2 seconds, closes.

It's not restricted to aliases - that's just where it's most annoying. Happens on code completion and other similar popups. But if I manually type ctrl-. then the popup stays.

Dan

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2373
  • Hero Points: 132
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #5 on: November 07, 2019, 10:42:11 pm »
Can you PM me regarding this?

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #6 on: November 07, 2019, 10:51:47 pm »
Done, but can't attach anything to it. Suggested an email might be appropriate.

SlickEdit Support

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 292
  • Hero Points: 26
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #7 on: November 08, 2019, 12:32:03 am »
PM sent with upload instructions.

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #8 on: November 08, 2019, 08:19:31 am »
Done, thanks very much ;)

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4922
  • Hero Points: 402
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #9 on: November 08, 2019, 02:10:18 pm »
The problem seems to be related to the FreeRTOS tag file you've configured as one of the tag files for C/C++.  In my testing, I don't have that tag file (it's not found) and when I type an alias, I don't get a completion list. Once I remove that tag file, then I get the popup list. In my case, I don't have a drive "d:\" so the completion list is timing out. If I change the tag file drive to "c:\" then I get the completion list.

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #10 on: November 08, 2019, 03:53:24 pm »
I think that might be a different thing, Clark. My issue isn't not getting the completion list - I get it just fine. The problem is that it goes away again after 2 seconds. If I'm quick I can scroll down the list, pick the appropriate alias and have it insert the test as it should, so it is definitely there. It is just disappearing for no reason almost as soon as it pops up.

In my previous post I said it stays in place if I use Ctrl-. manually. I meant, of course, alt-.

However, I just unticked the FreeRTOS tag file but it made no difference.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4922
  • Hero Points: 402
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #11 on: November 08, 2019, 03:59:19 pm »
Ok. I’ll test some other things.

Dennis

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2811
  • Hero Points: 425
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #12 on: November 08, 2019, 04:24:12 pm »
Is the exact sequence (1) or (2)?

1) a) type characters and auto-complete comes up
    b) type more characters
    c) it disappears

2) a) type characters and auto-complete comes up
    b) 2 seconds
    c) it disappears

dunkers

  • Senior Community Member
  • Posts: 628
  • Hero Points: 28
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #13 on: November 08, 2019, 04:31:48 pm »
2.
Actually, it is closer to one second than two - hard to be exact but I just did it a lot and counted "Thousand and one" each time. Never got to second thousand :)

And... if I cursor down (or up) when it pops up, it will stay there for as long as I keep hitting the cursor keys. Once I don't press anything in 1 second it goes.

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4922
  • Hero Points: 402
Re: Alias pop-u... oh, it's gone
« Reply #14 on: November 08, 2019, 05:08:57 pm »
I am able to reproduce this if I've got hotfix 3 loaded.