Author Topic: BUG: some DBCS problem in v13.0.1  (Read 7592 times)

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« on: July 04, 2008, 03:32:47 am »
1. strange DBCS string paste problem:
I started two SlickEdit instances, and copy a string contains DBCS characters. If I just paste in the same instance, it is OK. But if I paste to another instance, all DBCS characters were turned to "?".
Here is the screen shot, and I'm sure the v12 does not have this problem:

Screenshot 1: Copy line 103 and paste to line 105

Screenshot 2: Paste to another instance of SE

To workaround this problem, I have to paste the string in other text editors (for example: notepad), then select & copy the string from it, then paste to SE, it is OK.
« Last Edit: July 04, 2008, 03:40:55 am by Ding Zhaojie »

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #1 on: July 04, 2008, 03:33:01 am »
2. box comment problem
In v13.0.0, the box comment feature deals DBCS characters perfectly:

But in v13.0.1, all DBCS characters were broken, and even the word "Chinese" lost 'n'.
« Last Edit: July 07, 2008, 03:56:23 pm by Ding Zhaojie »

Clark

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 4157
  • Hero Points: 294
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #2 on: July 07, 2008, 01:58:31 pm »
I have verified that the first problem is also in 13.0.0.   Not sure if the second problem is releated but we will look into these problems.

Thanks for finding this.

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #3 on: July 07, 2008, 03:57:39 pm »
Fix: the second problem is not exist in v13.0.0 but only in v13.0.1.

David_O

  • Senior Community Member
  • Posts: 152
  • Hero Points: 8
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #4 on: July 10, 2008, 09:12:51 pm »
I believe that we have solutions for these two problems.  The 13.0.1 hotfix file will be updated soon to include them.  Thank you for reporting this and let us know if the hotfix does not take care of your problems.

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #5 on: July 11, 2008, 02:18:21 am »
I applied hotfix Rev 14, and the two problems still exist, nothing changed.

btw: I compared the box.e in SE 13.0.0 and SE 13.0.1, only found some minor changes. But the box comment bug only exists in v13.0.1, so I don't think the problem was caused by box.e.

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #6 on: July 17, 2008, 12:36:24 pm »
I just want to know is there any progress on this issue? :)

David_O

  • Senior Community Member
  • Posts: 152
  • Hero Points: 8
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #7 on: July 17, 2008, 09:54:44 pm »
We have uploaded a new hotfix (revision 16) that I have confirmed fixes the second issue with the block comments on my set-up.  Please let us know if it works for you.  However, after more retesting, the hotfix does not yet fix all the cases of pasting between instances of SlickEdit.  We will work to get this fixed right away.

Thank you for your cooperation.

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #8 on: July 18, 2008, 01:34:30 am »
Thanks! rev 16 works!!

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #9 on: July 18, 2008, 01:51:21 am »
Find a new problem in rev 16: In the clipboards tool window, all DBCS characters in clipboard preview were displayed as "?".

David_O

  • Senior Community Member
  • Posts: 152
  • Hero Points: 8
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #10 on: July 18, 2008, 01:47:51 pm »
I'm glad that revision 16 seems to work for you.

I am unable to reproduce the clipboard tool window problem you mention.  Can you give me some more information to help reproduce it.  Do you still see the problem after installing the hotfix and then restarting SlickEdit?  Did the clipboard tool window work properly for you before installing hotfix 16?  Any other special set-up you have that might affect this?

Thank you.

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #11 on: July 18, 2008, 03:12:11 pm »
I'm glad that revision 16 seems to work for you.

I am unable to reproduce the clipboard tool window problem you mention.  Can you give me some more information to help reproduce it.  Do you still see the problem after installing the hotfix and then restarting SlickEdit?  Did the clipboard tool window work properly for you before installing hotfix 16?  Any other special set-up you have that might affect this?

Thank you.

Yes, I restarted SE after applied the hotfix. And I can reproduce it every time without any "effort". I just type something, and copy it, you can see what happened in the screenshot.
I'm not sure the exact revision which introduced this issue (r14 or r16?), but I'm quite sure the problem was not exist in the revision earlier than rev 14.
« Last Edit: July 18, 2008, 05:11:56 pm by Ding Zhaojie »

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #12 on: July 18, 2008, 04:43:53 pm »
I checked the codes, and I think I fixed it. The new r16 hotfix is OK, but the problem is in the tbclipbd.e.
In _set_clipboard_preview():
Code: [Select]
   if (def_clipboards_max_preview > 0 && _nrseek() - clip_offset > def_clipboards_max_preview) {
      _nrseek(clip_offset + def_clipboards_max_preview);
      _select_type(markid, 'T', 'CHAR');
      _select_char(markid);
      preview_clipped = true;
   } else {
       _select_line(markid);
   }
//   p_UTF8 = orig_utf8; <<<< Seems it should not be here?

Just remove that line, the problem solved.
« Last Edit: July 18, 2008, 04:46:43 pm by Ding Zhaojie »

David_O

  • Senior Community Member
  • Posts: 152
  • Hero Points: 8
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #13 on: July 22, 2008, 06:44:49 pm »
Thank for this.  I did reproduce the error in the clipboard preview that you describe and came to the same conclusion you did.  Removing that line is the proper fix.  We will incorporate this into the next hotfix and in future releases.

Thanks again.

Ding Zhaojie

  • Senior Community Member
  • Posts: 193
  • Hero Points: 37
Re: BUG: some DBCS problem in v13.0.1
« Reply #14 on: August 29, 2008, 03:41:00 am »
New bug introduced in v13.0.2:
Copy some DBCS text, then restart SE, the DBCS text in clipboards will be damaged: