Author Topic: CVS status images missing when using NX  (Read 5927 times)

ElJeffe

  • Community Member
  • Posts: 36
  • Hero Points: 7
CVS status images missing when using NX
« on: February 11, 2010, 10:48:44 am »
Since the usability of VNC is decreasing with every update of it, I decided to try out NX (http://nomachine.com/). I have an OpenSuse 11.2 with FreeNx. Now, when I look at the CVS status of the project, most status icons are missing, as one can see in the attached image.
I already tried to changed the cvs bitmaps in %VSROOT%bitmaps/ but the changed bitmaps do not seem to be loaded.

Matthew

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 990
  • Hero Points: 44
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #1 on: February 17, 2010, 05:01:58 am »
Try re-loading the macro file stdcmds.e, which should update the CVS bitmaps. Make a backup of your config, or try this with a clean configuration first.

ElJeffe

  • Community Member
  • Posts: 36
  • Hero Points: 7
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #2 on: February 17, 2010, 07:44:47 am »
Changing the images does not solve the problem.

NightStorm

  • Community Member
  • Posts: 22
  • Hero Points: 1
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #3 on: July 01, 2011, 05:09:45 pm »
Wow .. timely.  I was getting on this forum to look to see if anyone had talked about using SlickEdit under NX.  I'm using the NX client with an opensuse 11.4 host and find that NX seems to not paint about 20-30% of the font data in the main window, does paint the icons along the tool bar but none of the text in the menu bar (i.e., "File Edit Search View Project" ..).  Instead this comes out as dashes.  File names in the file tabs are also blank.

Other apps in the KDE desktop look fine to me.

Font issue perhaps?

        - Bruce

Dan

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2679
  • Hero Points: 143
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #4 on: July 06, 2011, 07:26:52 pm »
Wow .. timely.  I was getting on this forum to look to see if anyone had talked about using SlickEdit under NX.  I'm using the NX client with an opensuse 11.4 host and find that NX seems to not paint about 20-30% of the font data in the main window, does paint the icons along the tool bar but none of the text in the menu bar (i.e., "File Edit Search View Project" ..).  Instead this comes out as dashes.  File names in the file tabs are also blank.

Other apps in the KDE desktop look fine to me.

Font issue perhaps?

        - Bruce


This sounds like a different issue.  Did one of the columns get "sized all the way to the left"?  Let me know if that does not make sense ;)

NightStorm

  • Community Member
  • Posts: 22
  • Hero Points: 1
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #5 on: July 06, 2011, 10:22:48 pm »
This sounds like a different issue.  Did one of the columns get "sized all the way to the left"?  Let me know if that does not make sense ;)

Umm .. sorry?  As you guessed I'm not sure what you mean.  The main SlickEdit window displays the text that I would expect distributed as I'd expect, it is just a lot of the characters are missing.

Dan

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2679
  • Hero Points: 143
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #6 on: July 07, 2011, 12:11:14 pm »
I may have misunderstood.  Can you send me a picture of what you are talking about?

NightStorm

  • Community Member
  • Posts: 22
  • Hero Points: 1
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #7 on: July 08, 2011, 03:06:23 am »
I may have misunderstood.  Can you send me a picture of what you are talking about?

Sure .. attached.

NightStorm

  • Community Member
  • Posts: 22
  • Hero Points: 1
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #8 on: July 08, 2011, 03:11:41 am »
If the screensaver kicks in when you come back you get the as attached (notice the dashes I mentioned earlier)

Phil Barila

  • Senior Community Member
  • Posts: 742
  • Hero Points: 61
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #9 on: July 08, 2011, 03:00:32 pm »
(notice the dashes I mentioned earlier)
Those are the underscore's beneath the keys that activate the menu once the menu bar is activated.

Dan

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 2679
  • Hero Points: 143
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #10 on: July 08, 2011, 03:02:12 pm »
I may have misunderstood.  Can you send me a picture of what you are talking about?

I completely misunderstood, this is not what I thought at all.

What platform/version/xserver are you using?

NightStorm

  • Community Member
  • Posts: 22
  • Hero Points: 1
Re: CVS status images missing when using NX
« Reply #11 on: July 08, 2011, 04:13:07 pm »
openSUSE 11.4-x64

> uname -a
Linux cleverhostname 2.6.37.6-0.5-desktop #1 SMP PREEMPT 2011-04-25 21:48:33 +0200 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

> rpm -qa | egrep -i nx
nxserver-3.4.0-14.x86_64
libnxcl1-0.9-71.1.x86_64
nxclient-3.4.0-7.x86_64
nxnode-3.4.0-14.x86_64