Author Topic: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)  (Read 3794 times)

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
For some reason, SlickEdit will no longer tag a new project without crashing. I installed the latest hotfix (11/May 1, 2012) and still crashes. Here's what I do:

- Project > New
- Project type: Other C/C++
- Type a project name
- Choose my folder location
- OK
- Add Tree
- Choose file type filter (*.c;*.h;*.cpp;*.hpp;*.s;*.inc)
- Click on folder to tag
- OK (12379 files)
- Click OK ... starts background tagging
- A few seconds into it, I get "SlickEdit has stopped working" and have to "Close program"

There's nothing special about this folder. I've tried others. I've even had this folder tagged before and it was working.

The one thing I can think of that may have caused this is using the 17.0.01 Beta. It seems that if I try to access a tag file from 16.0.3 after 17.0.0.1 has done anything with it, 16.0.3 says it can't write to it.

Is there some config file I can delete to clear this issue?

Phil Barila

  • Senior Community Member
  • Posts: 742
  • Hero Points: 61
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #1 on: May 07, 2012, 03:28:52 pm »
Hmm.  A little unclear whether you are actually using the same tagfiles in both v16 and v17.  v17 should have made a copy of the v16 config and should be running from its own config directory, so those tagfiles should not be shared.  You need to explicitly delete the tag file (foo.vtg) in the directory workspace directory to ensure that v16 doesn't try to open a stale v17 tag file, which will kill v16.

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #2 on: May 08, 2012, 12:34:01 pm »
Yes. I've done this. But when 16 creates a new tag file, the problem still occurs.

Phil Barila

  • Senior Community Member
  • Posts: 742
  • Hero Points: 61
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #3 on: May 08, 2012, 02:19:39 pm »
I have to ask, did you remove all of the v17 vpj and vpw and vpwhist files?

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #4 on: May 09, 2012, 12:46:35 pm »
Yes, I should have been more specific. I removed .vpj, .vpw, .vpwhist, and .vtg.
If I remote login from another machine and use the 16.0.3 installation I have on this machine to create the project in the same folder, it works. So it's probably some file in the My SlickEdit Config folder that is corrupt. I'm just not familiar enough with the function of each file to know which one. I tried deleting vslick.sta, but that didn't help.

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #5 on: May 11, 2012, 02:55:00 pm »
I just tried adding a new project with 17 B4 on an entirely different directory structure and it's crashing while tagging now as well.

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #6 on: May 15, 2012, 01:02:03 pm »
I increased my cache sizes until the tagging finished without crashing. Here is what I had to use. However, this is just masking the problem.

This was in 16.0.3.

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #7 on: May 15, 2012, 11:24:07 pm »
That's weird. After I increased my cache sizes significantly (as above) in 16.0.3 and successfully tagged (which is really masking the problem I believe), I then deleted the project files again (including .vtg) and re-created the project in 17 B4 with its existing cache sizes (below) and it tagged for the first time without crashing. What's the deal?  ???

davew

  • Senior Community Member
  • Posts: 224
  • Hero Points: 6
Re: Win7 16.0.3: SlickEdit has stopped working (during tagging)
« Reply #8 on: June 08, 2012, 05:33:42 pm »
17B6 has been working pretty good for me until I just created a new project and it crashed after tagging for a few seconds. Same error "SlickEdit has stopped working".