SlickEdit Community

Archived Read Only Forums => SlickEdit 2015 v20 Beta Discussion => Topic started by: jporkkahtc on October 25, 2015, 01:09:34 am

Title: RC2: Search not finding
Post by: jporkkahtc on October 25, 2015, 01:09:34 am
The config file I created from my DSL modem is XML data, but it has no filename extension.
When I load it in Slick edit it recognizes that the file is XML.


When I attempt to Ctrl+F search using the GUI for a string I know is in the file, it doesn't find it.
If I search incrementally, Ctrl+I, that doesn't work either.
If I place the cursor on this string and use Ctrl+F3, then Slick is able to find other occurances of the string.


When I load the same file in SlickV19, find works as expected.


In the Find dialog I have no options checked other than "Wrap at beginning / end".
In particular, no search colors are selected.


I can send a copy of this file via a private message.

Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: Clark on October 25, 2015, 12:31:30 pm
I've sent you an email.
Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: Clark on October 25, 2015, 07:40:43 pm
What string are you searching for?
Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: Clark on October 26, 2015, 01:34:25 pm
This will be fixed in RC 3. Thanks for finding this
Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: rajkej on October 26, 2015, 06:52:49 pm
I'm running RC1 still but was having a problem with search as well.

I had a .cpp file with class 'x1' defined in it. I cut/paste some code into the file that had routines defined with scope of class x2. I was doing some searches and a forward search from x1 worked but a backwards search did not until I got out of the scope of class x2.

e.g. In the following code my cursor was on x1::func1 and I searched for 'searchText' case insensitive, scope of <Current Buffer>. It found searchText in x2::func2. But then I searched backwards while my cursor was on searchText from x2 and it wouldn't find it anywhere in the file. I moved my cursor outside of the scope of x2 and search started working again.

x1::func1()
{
...
   searchText
...
}
x1 functions here
...

x2::func2()
{
...
searchText
...
}
Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: Clark on October 26, 2015, 07:07:55 pm
If you can post a small sample I can take a look.

The other search problem had to do with a bug with Match color. If you ever click on the "..." to the right of Match color and mess with the check boxes, you have to reset the check boxes before the Find dialog will correctly search without matching color. If you are unsure whether you are having this problem, start SlickEdit with a new config and see if you can reproduce your problem ("vs +new -sc <new-config-dir>").
Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: rajkej on October 26, 2015, 07:22:52 pm
As a test, I tried to copy/paste the entire file into a new file and the search did not fail in the new file yet still failed every time in the old file.

I reproduced the issue several times on the original file. Then I restarted the editor and the issue is no longer reproducing. Not sure sending a file would help if I can't get the issue to reproduce again.
Title: Re: RC2: Search not finding
Post by: Clark on October 26, 2015, 08:22:41 pm
Could be the match color issue