SlickEdit Community

Archived Read Only Forums => SlickEdit 2018 v23 Beta Discussion => Topic started by: jmfrouin on September 10, 2018, 01:51:29 pm

Title: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: jmfrouin on September 10, 2018, 01:51:29 pm
Hi,
Under GNU/Linux (Debian), when I start Slickedit the main menu appear for 1s then disappear.
After 30s it reappears.
I join 2 screenshots.
Hope this helps
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: patrick on September 10, 2018, 03:59:41 pm
Which window manager do you use? And what version of debian?

Off the top of my head, I'm not sure what that could be yet.  There is some code for integrating with the menubar at the top of the screen for Unity, but that's something that should happen at startup, and not change on the fly like you're describing.
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: jmfrouin on September 10, 2018, 04:05:43 pm
I am under Debian Stretch and under Mate Desktop Env
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: Clark on September 11, 2018, 12:18:07 am
Try setting the environment variable QT_X11_NO_NATIVE_MENUBAR to 1. It's worth a shot.
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: jmfrouin on September 11, 2018, 05:32:17 am
WOW This Works !!!
THANKS a lot!
Will you include some patch inside final release of VS 2018 or did I need to include this global var in my bashrc ?
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: patrick on September 11, 2018, 12:44:03 pm
I think we'll be able to work around this for the next beta.  At the very least, we can try to do a more accurate restriction of the global menu integration support for the platforms we know it works with.  (Unity on Ubuntu)

Curiously I haven't reproduced it here on a Debian system with MATE, but there are some global menu applets/plugins I haven't tried yet.
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: jmfrouin on September 11, 2018, 12:55:06 pm
Ok .. I check, I am not under strecth sorry :) I forgot that I switch on "testing" on my laptop.
So maybe you can reproduce with Debian testing and mate.

Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: patrick on September 11, 2018, 01:02:14 pm
Ahh, good to know.  I'll switch it to testing and see what happens.  Thanks.
Title: Re: Menu disappear at startup then reappear after some second (40s)
Post by: jmfrouin on September 11, 2018, 01:05:52 pm
Debian testing / Mate 1.20.3
To be exact :)