SlickEdit Community

SlickEdit Product Discussion => SlickEdit® => Topic started by: dunkers on September 03, 2009, 02:22:48 am

Title: "Save workspace files" sometimes doesn't
Post by: dunkers on September 03, 2009, 02:22:48 am
If a new file is added to a project via File|New... and then a build is performed before first saving the file, the file is not auto-saved before building. Once the file has been manually saved a build will cause an auto-save if appropriate.

Admittedly, not something that happens every day :)
Title: Re: "Save workspace files" sometimes doesn't
Post by: ScottW, VP of Dev on September 03, 2009, 02:07:36 pm
I can't reproduce this problem. I used one of my simple GNU C/C++ workspaces with the "Build without a makefile" option selected on the Build tab of Project Properties. I selected New > File, typed in a filename, and made sure that "Add to project" was checked. I pasted some code into the new buffer. Then I selected Build > Build. The file was saved and compiled.

Let me know if there are any key differences in your process so we can figure this one out.
Title: Re: "Save workspace files" sometimes doesn't
Post by: dunkers on September 03, 2009, 03:28:23 pm
Sorry, user error on this one:

I've just switched over to Win7 on a new PC and when adding the new file the tickbox "Add to project" was unticked. Over on the old setup that's always been ticked, so my eyes never see this anymorem, and it never occured to me that this is something not copied with the config.

I can confirm that if this is ticked the file is saved correctly.
Title: Re: "Save workspace files" sometimes doesn't
Post by: ScottW, VP of Dev on September 03, 2009, 03:34:22 pm
Excellent!  If only all of life's problems were so easily solved.