SlickEdit Community

Archived Read Only Forums => SlickEdit 2016 v21 Beta Discussion => Topic started by: rowbearto on September 22, 2016, 09:14:18 pm

Title: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 22, 2016, 09:14:18 pm
Attached is an xml file.

Open the file in SE, then using the mouse, place the cursor at the end of line 55, after the >, and click the mouse button so that the cursor is just after the > in:

Code: [Select]
        <parameter name="cellmode"    value="MONO_CELL"/>
After the cursor is there, now place the mouse between the 2 Ls in MONO_CELL. Click the left button. The cursor does not move there. If you click a 2nd time, it may go there, but not the first. Try similar exercise on other lines that end with a '>'
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 22, 2016, 11:03:50 pm
I haven't been able to reproduce this. It is pixel sensitive. As long as my mouse pointer is at least have past the beginning of the first L, then the cursor ends up at the start of the second L.

Try a larger font. It's more obvious then. Ideally, you should click in the space between the two LLs. With a small font, this is much harder to do.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 23, 2016, 01:21:08 am
I tried it with a larger font, size 16, and still get the issue. I have to click between the 2 LLs multiple times until the cursor ends up there.

Between each click I do not move the mouse at all. It takes a few before the cursor is there.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 23, 2016, 03:21:40 am
What font are you using? I just used the default.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 23, 2016, 03:37:38 am
I'm using default unicode font, attached is a screenshot.

Sometimes it doesn't reproduce, so I click and move the cursor to the end of a different line in the file, then move the cursor back to the end of this line, then click between the LL.

There is also some other funny behavior. If I click between the NB in NB_ANTENNAS (different line), then click between the LL in MONO_CELL, instead of placing the cursor between the 2 LL, it puts the cursor between the / and > in the final />.

Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 23, 2016, 03:40:46 am
Now here is a weird thing. Repeat over and over a few times.

Click between the NB in NB_ANTENNAS. Cursor appears between the A and T in NB_ANTENNAS instead of between NB. Then click between the LL in MONO_CELL, cursor appears after the > sign. Repeat over and over, get similar behavior. Cursor does not go where I want.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 23, 2016, 12:03:24 pm
I'm still not getting this. It could be a font issue or it could be a timer issue.

Here's how to test if it is a timer feature causing this:

Try turning off the majority of background timers by setting the macro variable _use_timers to 0 (Macro>Set Macro Variable...). After you've either proven that it doesn't happen or does still happen, set it back to 1 or restart SlickEdit. Turning this off does break a number of features but this may help debug this problem.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 03:27:26 pm
On RC3 now, I tried turning off the timers (def_use_timers = 0), but still have the same issue.

It seems that it happens when I do it quickly. So if quickly click between the NB in NB_ANTENNAS, then quickly click between the 2 LL in MONO_CELL, and quickly go back and forth, I seem to have this issue. If I wait between clicking, then the issue does not occur.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 28, 2016, 03:48:44 pm
I can't reproduce this. I did up the font size because otherwise, I'm too much of a spaz with the mouse to click in the right place fast.

What kind of mouse do you have?

Are you running Windows 10?
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 03:51:00 pm
I'm using a vanilla microsoft wired mouse on USB. Probably about 5-6 years old.

I am using windows 7.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Dan on September 28, 2016, 04:02:35 pm
Do you know the model?
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 04:10:26 pm
On the bottom of the mouse, it shows:

P/N x802382-003
PID 56180
oem - 9862523

there is also an "0912" on the back

I found this in my amazon history for a purchase in March 2013:

https://www.amazon.com/gp/product/B005058AE8/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1

But not sure if it is the exact mouse I am using, as I have multiple PCs, yet only found this one record in amazon. It does look exactly like my mouse.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 04:11:52 pm
actually, the mouse in the picture on Amazon is missing the red light at the bottom.

I found something on ebay when searching for x802382-003

http://www.ebay.com/itm/Microsoft-Wheel-Mouse-Optical-1-1A-USB-Black-X802382-003-C16-/302040383266?nma=true&si=la1PHs72DtXgdAhQaqNFmLkD9%252BM%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 04:12:56 pm
Here is a better link for ebay:

http://www.ebay.com/itm/Microsoft-Wheel-Mouse-Optical-1-1A-USB-Black-X802382-003-C16-/302040383266

The amazon purchase may have been an older 2013 model, but since then the amazon page is updated for newer model of this mouse?
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 28, 2016, 04:19:52 pm
I've got the same mouse as you. Pretty darn close. The mice on all my machines are old wired Microsoft mice like this one.

We can rule out the mouse. I've done most of my testing on Windows 10. I'll do some testing on Windows 7.

Try choosing a different font like "Arial" and see if there is a difference. I think the default font is "Courier New".
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 04:37:32 pm
My font was "default unicode font". I switch to both "Courier New" and "Arial", and I am able to reproduce with both of those fonts.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 04:47:58 pm
You can also reproduce by using this line:

    <test name="Test_PUSCH_206_SOC_1UE_MaxRate_NoUCI_sp_idx_10MHz_2ANT_MONO_CELL_m8">

First put cursor after the final >, then quickly click on the LL in MONO_CELL, then keep moving left about 6 characters and click quickly. Cursor will not be placed where desired if you do this quickly. So only need to move the mouse left.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 05:09:53 pm
I tried this in a c++ source file and don't have the issue. I only have this issue in the xml file I provided (I did not try other xml files).
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 28, 2016, 05:40:06 pm
Try opening this XML file and changing the mode to Plain Text so there's no color coding.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 05:42:58 pm
Is there a way to change the mode for just this file? If so, how?

Or do I need to change the mode for all xml files in the Tools->Options
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Dan on September 28, 2016, 05:44:50 pm
Document>Select mode
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 05:47:59 pm
The issue goes away if I change the mode to "Plain text"
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Dennis on September 28, 2016, 05:49:07 pm
Try this:  Go to Tools > Options > Appearance > Colors, and change the setting for "Unknown XML Element" to be Normal text instead of Bold.  Do the same for the Block highlighting color.  In some proportional fonts, the text moves around when Block highlighting happens (because of the bold text).  You are probably clicking right before block highlighting kicks in.  Going further with the theory, you might be able to eliminate the problem by turning off Tools > Options > Editing > General > Highlight Matching Blocks.

If this is the problem, I'm not sure there's a fix, other than using a better-behaved Unicode font, such as Consolas.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 05:56:51 pm
That doesn't help.

I did not see "Unknown XML Element", but I do see "unknown tag name", so I changed that to normal from bold.

For block highlighting, I changed "block matching" to normal from bold.

Then I changed Tools > Options > Editing > General > Highlight Matching Blocks to off.

With all these changes, issue is still there.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: CyberZombie on September 28, 2016, 07:01:59 pm
I had this problem as well until I created a new config as suggested. Still happens with my ported v15 config, still good with the clean config...
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 07:08:11 pm
I thought it may be a config issue.

I just uploaded my config to support.slickedit.com under "Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file"
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 28, 2016, 07:16:16 pm
I think we replicated this.

Try turning off view line numbers.
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: rowbearto on September 28, 2016, 07:19:53 pm
When I turn off line numbers, the issue goes away.

Glad to hear you replicated the issue!
Title: Re: RC2: Can't put cursor where I want in an xml file
Post by: Clark on September 28, 2016, 09:18:49 pm
Fixed for RC 4