Author Topic: SlickEdit 15.0.1.3 and xdebug - bad port  (Read 4940 times)

louisg

  • Community Member
  • Posts: 10
  • Hero Points: 0
SlickEdit 15.0.1.3 and xdebug - bad port
« on: October 07, 2010, 09:24:15 pm »
Hi all - long time SE user (10+ years and counting), but haven't done much php before, so I need a bit of help.

I tried setting SE up for xdebug using xampp on a windows machine, and things seem OK.  When I load a php page SlickEdit wakes up and starts to go into debug mode, but before it gets fully loaded it errors out with this dialog:

Error starting debugger: bad port

I'm sure I'm doing something wrong, but that error isn't helping me figure it out.   :P  This is on SE 15.0.1.3 for windows.

I'm just loading the xampp phpinfo page like this:
http://localhost/xampp/PHPINFO.php?XDEBUG_SESSION_START=slickedit

I'm starting SE debugger not via project, but by debug | attach | xdebug and I put 127.0.0.1 in the localhost and 9000 in the port.

Here's what I have in my php.ini file.

zend_extension = "F:\xampp\php\ext\php_xdebug-2.1.0-5.3-vc6.dll"
xdebug.remote_enable=true
xdebug.remote_host=127.0.0.1
xdebug.remote_port=9000
xdebug.remote_handler=dbgp
xdebug.remote_mode=req
xdebug.profiler_enable=1
xdebug.idekey=slickedit
xdebug.profiler_output_dir="F:\xampp\tmp"

Here's my phpinfo output for xdebug

xdebug
xdebug support   enabled
Version    2.1.0

Supported protocols   Revision
DBGp - Common DeBuGger Protocol    $Revision: 1.145 $

Directive   Local Value   Master Value
xdebug.auto_trace   Off   Off
xdebug.collect_assignments   Off   Off
xdebug.collect_includes   On   On
xdebug.collect_params   0   0
xdebug.collect_return   Off   Off
xdebug.collect_vars   Off   Off
xdebug.default_enable   On   On
xdebug.dump.COOKIE   no value   no value
xdebug.dump.ENV   no value   no value
xdebug.dump.FILES   no value   no value
xdebug.dump.GET   no value   no value
xdebug.dump.POST   no value   no value
xdebug.dump.REQUEST   no value   no value
xdebug.dump.SERVER   no value   no value
xdebug.dump.SESSION   no value   no value
xdebug.dump_globals   On   On
xdebug.dump_once   On   On
xdebug.dump_undefined   Off   Off
xdebug.extended_info   On   On
xdebug.file_link_format   no value   no value
xdebug.idekey   v-louigi   slickedit
xdebug.manual_url   http://www.php.net   http://www.php.net
xdebug.max_nesting_level   100   100
xdebug.overload_var_dump   On   On
xdebug.profiler_aggregate   Off   Off
xdebug.profiler_append   Off   Off
xdebug.profiler_enable   Off   Off
xdebug.profiler_enable_trigger   Off   Off
xdebug.profiler_output_dir   F:\xampp\tmp   F:\xampp\tmp
xdebug.profiler_output_name   xdebug_profile.%p   xdebug_profile.%p
xdebug.remote_autostart   Off   Off
xdebug.remote_connect_back   Off   Off
xdebug.remote_cookie_expire_time   3600   3600
xdebug.remote_enable   On   On
xdebug.remote_handler   dbgp   dbgp
xdebug.remote_host   127.0.0.1   127.0.0.1
xdebug.remote_log   no value   no value
xdebug.remote_mode   req   req
xdebug.remote_port   9000   9000
xdebug.scream   Off   Off
xdebug.show_exception_trace   Off   Off
xdebug.show_local_vars   Off   Off
xdebug.show_mem_delta   Off   Off
xdebug.trace_format   0   0
xdebug.trace_options   0   0
xdebug.trace_output_dir   F:\xampp\tmp   F:\xampp\tmp
xdebug.trace_output_name   trace.%c   trace.%c
xdebug.var_display_max_children   128   128
xdebug.var_display_max_data   512   512
xdebug.var_display_max_depth   3   3

Any ideas what I'm doing wrong?

Thanks!


pingf

  • Community Member
  • Posts: 29
  • Hero Points: 0
Re: SlickEdit 15.0.1.3 and xdebug - bad port
« Reply #1 on: October 08, 2010, 05:00:00 am »
I dont know why this happened,I use slickedit and xmapp on windows to program php,
but I can debug PHP correctly with slickedit...


SlickEdit Support

  • SlickEdit Team Member
  • Senior Community Member
  • *
  • Posts: 337
  • Hero Points: 26
Re: SlickEdit 15.0.1.3 and xdebug - bad port
« Reply #2 on: October 08, 2010, 03:28:55 pm »
@louisg - please email SlickEdit Support at www.slickedit.com/supportcase, and we will be glad to assist you.